20 Въпроса към...

Антония Петрова за работата и удоволствията пред CF

By  | 

Тя е успешен модел, с редица титли и едно от най-разпознаваемите лица в страната ни. Печели короната на Мис България 2009 и Мисис Русия през 2012. През 2013 година в Китай печели 5-то място на престижния конкурс Мисис Свят, представяйки  Русия. Тя е Антония Петрова. Завършила е две висши образования в България – Международни икономически отношения и Право, по-късно и Финанси в Русия. Един от най-предпочитаните гости в предавания и коментатор в телевизионното риалити Big Brother. Интелигентна и красива, най-новото амплоа на Антония Петрова е като водеща на предаването на Канал 3 “Четвърта инстанция”, където ще си партнира с Пламен Митев. За модата, пътуванията и удоволствието от работата разказва самата Антония пред Code Fashion

 

 

 1. Първото нещо, което правя сутрин е… Пия фрапе и чета новините, имам няколко любими новинарски сайта, които задължително преглеждам, всяка сутрин. Така започва всеки мой ден.
 1. Никога не излизам от къщи без… Телефон, дамска чанта, червило и ластик за коса, а също така не излизам и без да съм се погледнала в огледалото и да остана доволна от резултата.
 1. Любимата дреха в гардероба ми е… Всички са ми любими, щом са в дрешника ми. Нелюбимите ги подарявам.

 

 1. Единственото нещо, за което ще се похваля e… Предпочитам другите хора да ме хвалят, а не аз самата, както и професионалните ми успехи да говорят сами за себе си.
 2. Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… Елегантен, женствен, екстравагантен.
 3. Моите любими дизайнери са… Версаче, Роберто Кавали, Долче и Габана, Оскар Деларента и още много други.

 1. Най-голямото удоволствие е… Щастието да пътуваш с любимите си хора и преоткриваш с тях света и всички удоволствия, неочаквани преживявания, които разкрива той. Животът наистина е прекрасен и много красив, стига да имаш очи да го видиш, а най вече някой, с когото да го споделиш.
 2. Най-вълнуващият човек, който някога съм срещал е… Предполагам че ми предстои да го срещна…
 3. Личността, с която бих искал да се срещна е… Всеки човек от когото има какво да науча, без значение от популярността, професията или социалната му значимост. Смятам че всички се учим докато сме живи и всяка среща не е случайна. Понякога можеш да научиш ценен урок от най-обикновен и случайно срещнат човек.

 

 1. Нещо, което хора не знаят за мен е… Имам капитанско свидетелство и мога да управлявам кораб до 23 метра, с 40 бруто тона и 12 души екипаж. Имам редица публикации по семейно право в юридически издания. А фактът, с който най-много се гордея е, че пиша дисертация по семейно право.
 2. Последното нещо, което търсих в Google беше… Конкретна информация свързана с дисертацията ми по семейно право, статистически данни.
 3. Какво ми взимат „светлините на прожекторите“… Личното пространство и желанието понякога да не те разпознават, а просто да излезеш по улиците и да се разходиш, без всички да се обръщат.
 4. Поддържам форма с… Всички знаят, че аз не поддържам форма по никакъв начин, нито с диета или режими на хранене, нито спортувам. При мен е чисто и просто ген.

 

 1. Козметиката, която използвам е… Много е трудно да причисля дори само кремовете ми за лице, какво остава за цялата палитра от козметика. Това което е важно за мен е, че държа да е много качествена.
 2. Моето любимо място за пътуване… Целият свят! Смятам. че всяко място е забележително само по себе си, както и хората, които живеят там и съм любопитна да го изучавам. Рядко съм срещала хора, които са пътували повече от мен, но на мен това не ми е достатъчно и искам още. Вече веднъж съм обиколила почти целия свят, сега започвам втори път.
 3. Нещото, което винаги съм искала да направя e… До момента няма цел, която да съм си поставила и да не съм я постигнала. Искрено се надявам да имам късмета и благословията и за в бъдеще да е така.
 4.  Най-добрият житейски съвет, който съм получавала е… Да се науча да разбирам повече хората, да се поставям на тяхно място, защото всеки има своята истина за нещата. Да не се опитвам постоянно да контролирам хората и житейските ситуации, да приемам всичко такова каквото е и да съм щастлива и благодарна за живота, който имам и всичко, което съм постигнала.
 1. Парфюмът, който отлично ме описва е… Много са, обичам да използвам няколко едновременно, като ги редувам постоянно. Всеки ден е различен. Точно каквато съм и аз, всестранно развита и многолика личност, с много разнопосочни интереси в най-различни сфери.
 2. Най-хубавото нещо в професията ми е… Интелигентността. Най-хубавото на моята професия е, освен естеството на работа, интелекта, общата култура и високото ниво на хората, с които общувам ежедневно.

 1. Моят Code Fashion е… Просто да бъда щастлива, което се оказва не толкова лесно колкото звучи, защото е въпрос на вътрешна настройка и зависи изцяло от нас самите. Така че, старайте се да бъдете щастливи всеки ден, работете върху това.

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply