Моден Подиум

BANDEROL: Модата като сбъдната мечта

By  | 

Те са млади и ужасно талантливи. Вече 15 години, развиват успешно една от най-добрите български марки за официално облекло – БАНДЕРОЛ. Никола Карадамянов и Десислава Дамянова са сред най-отличените български дизайнери, налагащи собствен, аристократичен стил и класа, придаващи душа на дрехите.

Носители на приза за най-добра БГ Марка в категория МОДА на BEST BRAND AWARDS BULGARIA 2017, днес Никола и Десислава разказват за вдъхновенията си, модата в България и как се поддържа успешен бранд като БАНДЕРОЛ:

 

Станах дизайнер, защото…

Десислава: Никога не съм си представяла, че ще бъда нещо друго! Човек се ражда с дарба и талант, и призвание – ти го носиш в себе си и го усъвършенстваш цял живот!

Никола: Винаги съм знаел, че това ще е моето призвание, което се превърна и в наша обща сбъдната мечта! Това е като любовта – като я срещнеш и онемяваш…..имам предвид модата!

 

Първият ми модел бе провокиран от…

Десислава: Нямам спомен от какво е провокиран първият ми модел… Един Творец не се нуждае от провокация и муза, за да бъде художник или Дизайнер!

Никола: Може би направих първия си модел на… 6-7 години. Имах много интересни идеи, но повечето бяха доста странни. Експериментирах с рокли за сестра ми. “Тук” и “Сега” са нещата, които те карат да “излееш” душата си върху една дреха…

Вдъхновявам се от…

Десислава: От Всичко.. и от Нищо.

Никола: От целия свят!

 

Известна личност, която мечтая да облека е…

Десислава: Аз мечтая, известните личности да мечтаят да носят нашия бранд – BANDEROL!

Никола: Всички, като започнем с Кейт Мидълтън… Страхотна е!

Любимите ми марки и дизайнери са…

Десислава: Ели Сааб, много са… има уникално класни дизайнери, всеки е различен, със своя индивидуалност и стил!

Никола: Джон Галиано – доста е луд! Харесвам неговото себеизразяване чрез колекциите му!

 

Първият ми клиент беше…

Десислава: Нямам спомен…. минало е доста време от тогава.

Никола : Беше много отдавна, и не си спомням, но помня първия ни клиент, когато отворихме нашия БУТИК на 25 декември, 2006г! Беше голяма еуфория, още подреждахме и в същото време започнахме и да продаваме.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е…

Десислава: Рокли, обожавам ги във всякакви цветове, дължини, за официални поводи и за  ежедневието. И задължително да са BANDEROL!

Никола: Почти всички са ми любими. Нося само дрехи с марка BANDEROL!

 

Любимият ми цвят е…

Десислава: Фуксия, сиво, червено, черно… май всички, защото всички ми отиват…

Никола: Мисля, че черно – отива ми, но в гардероба ми имам дрехи във всякакви цветове.

Най-великата модна икона за мен е…

Десислава: София Лорен – уникална е на всяка възраст!

Никола: Елизабет Тейлър – ненадмината е!

 

Модата в България е…

Десислава: Все по-усъвършенстваща се, по-креативна, по-интересна…

Никола: Понякога е уникална, а друг път е просто трагедия.

За да продължа да създавам колекции ме мотивира…

Десислава: Аз съм работохолик! Мотивацията за създаването на следващата колекция идва веднага, след като сме приключили работа по настоящата! Искам да вметна, че за нас бе чест и привилегия тази година нашият БРАНД да е отличен с наградата BEST BRAND AWARDS в категория МОДА! Kаква по-добра мотивация от това.

Никола: Самото създаване на следващата колекция! Има различна мотивация, но удоволствието от работата ни и нашата всеотдайност са основният двигател в общите ни планове за бъдещето. Мисля, че успехите ни са още по-голяма мотивация, усещайки  доверието на нашите клиенти.

Следваш тенденциите или ги налагаш?

Десислава:  Стремим се да задоволяваме вкусовете и изискванията на клиентите ни, но нашата марка BANDEROL винаги има свой подчертан индивидуализъм!

Никола:  Рядко следваме нещо, по – скоро се стремим да налагаме и популяризираме нашия бранд BANDEROL, за да сме по- разпознаваеми и по-отдалечени от конфекцията.

 

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство?

Десислава: Самочувствие, изразена индивидуалност и КЛАСА!

Никола: Стил и аристократизъм, който всеки може да си позволи, но не всеки притежава!

Моят Code Fashion е…

Десислава: BANDEROL, мисля, че аз съм CODE FASHION!

Никола: Изразявам моя CODE FASHION в нашите колекции, но с доста сдържаност и приемлива закачка. CODE FASHION сме ние двамата, заедно, във всичко, отдадени един на друг, винаги…

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply