Събития

Best Brands Award за Световния конгрес по лозарство и винарство

By  | 

Провеждащият се тази седмица в София 40-ти юбилеен Конгрес по лозарство и винарство бе отличен със специална награда за принос в популяризирането на винения бранш и представяне на България като международен туристически бранд.

За седма година у нас бяха раздадени наградите за най-добри марки. Домакин на събитието беше 360 Гардън в Хотел Маринела. Специален гост на събитието беше министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя връчи приз на организаторите на Световния Конгрес по Лозарство и Винарство.

За България това е знаков форум, който се провежда за първи път. По думите на министър Порожанов, по време на тържественото откриване на 40-тия конгрес, домакинството ни ще даде уникална възможност да бъде представено родното вино пред света. Той апелира да продължи да се работи в посока България да не бъде само предпочитана, а и любима туристическа дестинация. Министър Порожанов изрази увереност, че Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите ще продължат да работят активно в тази насока. Министърът на туризма Николина Ангелкова приветства участниците в Конгреса и открои нарастващата значимост на родното винопроизводство в световен мащаб.

Тя посочи, че страната ни води ефективна политика в позиционирането на България като значим туристически бранд. Това е причината организаторите на престижните Best Brands Awards да отличат с първата за вечерта награда заетите в осъществяването на знаковото събитие в България за принос в популяризирането на винения бранш и представяне на България като международен туристически бранд. Наградата връчи министърът на туризма Г-жа Николина Ангелкова, а благодарствени думи произнесе  г-н Красимир Коев – директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, който прие наградата заедно с проф. д-р Моника Кристман – президент на Световната организация по лозарство и винарство и г-н Жан Мари Оран – главен секретар на организацията.

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply