Лайфстайл

Български Митологични Персонажи (и къде да ги намерим)

By  | 

Тя е илюстратор с увлечение към митологията и свръхестественото. Рисува от сърце и обръща поглед към корените на българския фолклор. Тя е Цвета Петрова. Или позната като Clementine Petrova.

Любовта й към родната митология и изкуството я провокират да създаде Български Митологични Персонажи (и къде да ги намерим) – книга, която проследява приключенията на на двама млади изследователи, впуснали се в издирване на същества от легендите и митовете. Историята на техните преживявания е подкрепена с красивите майсторски илюстрации на Clementine, както и техните съвети какво да правим, ако случайно се натъкнем на някой недоброжелателен звяр.

Книжката е под формата на дневник и е подходяща както за деца, така и за възрастни.

Въпреки че книжката вече има завършен вид, някои елементи имат нужда от доусъвършенстване. Ако желаете да помогнете този проект да се осъществи напълно и да можем да очакваме нови и вълнуващи нови творби – можете да подпомогнете Български Митологични Персонажи (и къде да ги намерим) тук.

Най-голямата част от бюджета ще бъде използвана за публикуването  (принт+дистрибуция), тъй като печатът на качествени цветни страници е на доста висока цена.

Поздравления за чудесния проект на Цвета Петрова и успех на Български Митологични Персонажи (и къде да ги намерим)!

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply