Събития

Бродуейската “Евита” идва в България

By  | 

Втори световноизвестен мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър идва в България. “Евита” е сред най-успешните продукции на Бродуей за всички времена, а българските зрители ще могат да я гледат на 21 февруари 2018 г. в зала 1 на НДК.

С музиката на Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс, музикалното шоу ще представи най-доброто от музикалния театър и спиращи дъха композиции.

Едва ли има почитател на музиката, който да не е чувал хитовите песни “Don’t cry for me Argentina”, “You must love me” и “Аnother suitcase in another hall”, благодарение на изпълнението им от Мадона в ролята на Евита в екранизацията на спектакъла.

В оригинал песните са написани от Уебър за театралната версия на “Евита” през 1978 г. – най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон – втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон. Тя умира през 1952 г., едва на 33 години.

Тя е една от най-обичаните първи дами на Аржентина, наричана от народа Евита. Яростен защитник на правата на жените, тя създава и управлява първата женска партия в Аржентина и се занимава със сериозна благотворителна дейност.

“Евита” се играе вече 40 години, преведен е на 14 езика.

Билети вече могат да се закупят в мрежата на Еventim на цени от 65 до 125 лв. и ВИП билети на цена от 155 лв.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply