Дизайнери

Fashion Forecast 2018 на студентите по мода на НБУ

By  | 

На 30 май в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс в НДК се проведе дипломно модно ревю на студенти от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ на Нов български университет. Десет млади дизайнери представиха пред близо 300 човека публика своите дипломни проекти.

Под ръководството на преподавателя Николай Пачев, дизайнерите доказаха своите знания и възможности, давайки категорична прогноза за тенденциите през следващия сезон.

И тази година по традиция бяха отличени няколко дипломанти с индивидуални награди: Фотосесия за Списание EVA беше връчена на Анита Петрова. На витрината на софийския бутик ALL U RE ще бъдат показани творенията отново на Анита, както и на Красимира Петрова.

Деница Минчева и Теодора Митева ще покажат част от своите модели по време на Balkan Fashion Week по време на вечерта на младите дизайнери, а Боряна Петрова ще представи своята пълна колекция във вечерта на утвърдените дизайнери.

Модното ревю Fashion Forecast 2018 е част от майските дни на модата на НБУ и се реализира с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет.

#FashionForecast2018

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply