Събития

Хиляди русофили се събраха край язовир “Копринка”

By  | 

Над 10 хиляди души от цялата страна се събраха край казанлъшкия язовир „Копринка“ на 14-ия събор на приятелите на Русия. Тази година той е посветен на 140 години от Руско-турската война и епопеята на Шипка. Негов гост бе и руският посланик в София Анатолий Макаров.

Този път политиците приеха желанието на организаторите на събора да няма политически речи, макар че край язовир “Копринка” дойдоха депутати от всички политически сили.

Приветствие изпратиха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов и патриарх Неофит.

Край „Копринка“ звучаха руски и български песни, а скарата, водката и бирата бяха неотменна част от срещата на русофилите.

На щанда на висококачествената руска водка, усмихнати момичета в руски носии каниха съборяните да усетят хармонията на аромат и вкус на известната водка Столичная, която се отличава с деликатен аромат и пълна липса на чужд вкус. Петя Буюклиева, която беше гост изпълнител на фестивала, се снимаше с красивите момичета в руски костюми.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply