Новини

Хиляди столичани спортуваха заедно в името на благотворителна кауза

By  | 

Е, първото издание на “София Спортува” завърши! Равносметката е повече от удовлетворяваща и вдъхваща надежда, че за тези два дни сме спомогнали хиляди хора да направят бъдещето си по-щастливо и по-здравословно.
   
През изминалия уикенд Борисовата градина се превърна в спортната арена на София, където бях представени десетки спортни дисциплини и активности.
Повече от 5000 ентусиасти се включиха в първото издание на мащабното
събитие “София Спортува”, а много деца получиха безценни уроци за физическата си култура и здравословното хранене.
На площ от 6000 кв.м. едновременно се провеждаха тренировки по таекуондо, crossfit, йога, копoейра и други отборни занимания, а лятната сцена в парка беше запазена за най-малките посетители, които имаха възможност да се включат в хип-хоп танци, kangoo jumps, дори в музикални уроци, които нашите приятели то Rock School представиха заедно с тях.
Водещи фитнес и йога инструктори, както и специалисти по здравословно хранене проведоха дискусии за природо-съобразен начин на живот и обърнаха внимание на сериозни проблеми, включително затлъстяване, астма и диабет.
Наред с малки и големи, в “София Спортува” участие взеха и домашни любимци от Stray Angels, а 4 кученца намериха своите дългоочаквани осиновители. Така,партньорите ни видяха мисията на живота си изпълнена. Нашата също, тъй като с това издание на “София Спортува” започнахме облагородяването на площадка с фитнес уреди за хора с двигателни увреждания.
Събитието, което се проведе с подкрепата на Нова телевизия, Столична община, Министерството на младежта и спорта и София спортна столица 2018.
Сдружение “Маринела” застана зад каузата на събитието и спомогна тя да бъде осъществена. Благодарение на всички нас, организаторите от Crowncept потвърдиха закупуването на 3 тренажора, предназначени за раздвижване на хора с двигателни увреждания, които ще бъдат поставени в Борисовата градина.
Кога и къде ще се проведе следващото издание на спортния форум, очаквайте съвсем скоро.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply