Звезди

Хулио Иглесиас на 74!

By  | 

На 23 септември невероятният певец празнува рождения си ден!

Хулио Иглесиас е испански певец, с продадени над 300 милиона албума на 14 езика по цял свят. Според компанията Sony Music, той е сред първите 10 изпълнители с най-високи продажби за всички времена.

Иглесиас добива международна известност през 70-те и 80-те години на ХХ век, като изпълнител на романтични балади, които и до днес са сред най-любимите хитове на няколко поколения.

За себе си Иглесиас разказва:

„Играх в продължение на доста години в отбора на “Реал Мадрид”. Бях едновременно студент, ходех в университета и практикувах професионално футбол. Когато бях на 19 или 20, претърпях ужасна автомобилна катастрофа, вследствие на която бях парализиран почти целият. Спортната ми кариера приключи. Не можех да посещавам и лекциите – почти две години бях прикован на легло. Тогава приятел ми подари китара, за да имам с какво да се занимавам. Въпреки че не можех да движа ръцете си, малко по малко започнах да се уча да свиря. След 6 месеца вече пишех песни. Преди да продължа с образованието си по право в Испания, заминах за Англия, за да уча езика. И там свирех пред другите студенти и някои от тях ми казваха: “Хулио, тази песен никак не е лоша!” Тогава се замислих и реших, че мога да се представя на конкурс. Отидох в звукозаписна компания и им пуснах парчетата си. Казах им, че не съм професионален певец и музикант и не мога сам да се представям. Отвърнаха ми: “Не се тревожи – знаем кой ще ги изпълни”. Той обаче се разболя от хепатит и тогава вече нямаше друг избор, освен да изпея песните си на фестивала в испанския град Бенидорм. Спечелих. Но си помислих, че този ден просто съм имал късмет. Малко по малко започнах да пея, да композирам – и така и до днес. Това е животът – серия от обстоятелства, които се подреждат по определен начин. Никога не съм очаквал, че ще бъда певец. Никога.”

Неговият син Енрике Иглесиас тръгна по стъпките на баща си и до днес радва милиони фенове с неспиращите си хитове и секси испански акцент.

Julio Iglesias with Chábeli, Enrique and Julio José

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply