Лайфстайл

Имената в българския дизайн споделят тайните по пътя към добрия интериор

By  | 

На отворена лекция на 13 юни от 18:00 часа, зала 230 в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Алекс Ковачев от студио IDEA ще сподели как мисълта за интериор се превръща в реално красиво помещение, къде са уловките, кое е по-трудно – началото или краят на един проект?

Световно известният дизайнер и собственикът на платформата за интериорен и продуктов дизайн Dibla ще ви даде ценна информация по най-актуалните теми в сферата на интериорния дизайн, ще имате възможност да получите ценни съвети от две от най-популярните имена в бранша и да зададете своите въпросите към тях.

На тема “Израстването в професията, трансформацията студент – професионалист и как да изградите своя професионален профил от ден – първи” ще говори Генчо Гоев, лицето, положило най-много резултатни усилия в посока развитието на интериорния бранш и сплотяването на гилдията в страната. Той ще представи бъдещите инициативи на платформата и ще ви разясни ползите от Dibla и възможностите, които предоставя. Един от основните акценти от г-н Гоев ще бъде темата за полезните взаимовръзки между студенти и професионалисти – дизайнери и архитекти и възможностите за преминаването от университета към същинската професионална работа.

Алекс Ковачев е роден през 1978 година в град София. Голяма част от детството му преминава в Африка. Стартира бизнеса си с един компютър в апартамента на прабаба си преди повече от 15 години.  Към момента проектите му се простират на 4 континента в близо 10 държави и през 2016-та получава  най-престижния приз в страната – дизайнер на годината на церемонията Dibla Design Awards.

Голяма част от работата на Алекс Ковачев е в чужбина. Проектът от снимката, дело на Алекс и екипа на IDEA, бе обявен за един от петте най-красиви ресторанта в света!

Клубът “Dstrkt” в Лондон е носител на наградата “Най-добър клуб” 4 поредни години.

Осветлението е една от запазените му марки.

Интериорът, който създава, е наподвластен на времето.

 

Източник: http://www.dibla.com

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply