Дизайнери

Йоджи Ямамото: Страж на женското тяло

By  | 

Андрогенни, криещи женското тяло. Почти мъжки панталони и палта, които не показват и сантиметър плът, но изкарват най-женственото на показ – самата жена и нейната същност.

Йоджи Ямамото е на цели 74 години, и въпреки това, едва ли има разкрепостен в стила си човек и тийнейджър в момента, който да не обожава дрехите му.

В България можете да намерите моделите му в магазините на ALL U Re.

Стилът няма нищо общо с възрастта, и нищо общо с модата. Японецът никога не е робувал на тенденции, обръщал е поглед назад в миналото, поглеждал е и в бъдещето, но винаги е бил себе си и е държал на авангардния си стил. И е вечен бунтовник.

Жената, с ясен поглед и не търсеща ничие одобрение е най-сексапилното същество за Ямамото, предпочита я в памучен панталон, а не в копринена рокля.

Изявен противник на “бързата мода” Ямамото се старае да сътворява дрехи, които ще изкарат години носене.

Една креативна, интересна и непреходна фигура, стояща на върха в модната индустрия вече 40 години, Йоджи Ямамото е човек, когото си заслужава да опознаете.

Ако не сте гледали документалния филм на Wim Wenders Notebook of Cities and Clothes (1989) за живота и работата на Йоджи Ямамото ви го препоръчваме:

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply