Model Off Duty

Model Off Duty: Моника Бранкович от Monicawants

By  | 

Днешният ни Model off Duty  е една млада и темпераментна дама, която за кратко време успя да грабне вниманието ни и да покаже своя моден усет, не само като модел, но и като блогър. Заинтригувани от личното й местенце Monicawants я потърсихме да ни разкаже малко повече за себе си и за новото си начинание.

Здравей, Свят! С новата година идва и новият късмет. А за 2017 се носят и легендите, че ще е една от най-щастливите и успешни поради символиката на числата. През новата година се роди още едно красиво и нежно творение – Monicawants.
Аз съм Моника.  На деветнадесет години съм. Завърших Първа английска езикова, София, а в момента съм студент по право в СУ „Св. Климент Охридски“. Академичната дейност никак не ми пречи да отделя време за нещата, които обичам. Напротив, с колкото повече неща се занимавам напоследък, толкова по-мобилизиана ставам. Модел съм от две години, а сега настъпи и момента да създам личен моден блог. Повечето биха казали, че може би моделите не разбират модата в дълбочина и тази работа трябва да бъде оставена в ръцете на дизайнери, стилисти и прочие. Аз обаче не мисля така. Моника ИСКА да повярваш, че ти си този, който диктува какво ще прочетеш в седмичното модно списание или какво ще видиш в новите дизайнерски колекции. Ти структурираш модата, а не тя теб. Знаех, че за да започна нещо толкова голямо трябва да имам стабилен екип, който да споделя визията ми за красивото. Намерих това, което търсих в лицето на  моя фотограф – Йордан Пачев. Той се занимава с фотография от 2007г. . Разказа ми как фотографията е била негово хоби, но силната любов и упоритост са я превърнали в професия, която изпълнява с удоволствие. След срещата ми с него осъзнах, че и аз искам да изпитам истинското щастие от това хобито ми да обгърне ежедневието. След още няколко наши разговори се роди съвместната ни идея за моден блог. Озаглавих блога си: „Моника иска“, защото не трябва да се боим от мечтите си. Често казвам на приятели: „Цели се високо, макар и да не стигнеш точно там, постиженията ти ще са в пъти по-големи, отколкото, ако се целиш ниско““.

monicawants_lolita (2)

1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

Thierry Mugler Womanity

2. Какво най-много харесваш в блогърството?

Най-много ми харесва целта, а именно да си полезен на другите. Да отвориш и разгледаш моден блог е като да седнеш и поклюкарстваш с приятелка. Говорите си за мода, тенденции. Споделяте си за любимите неща за хапване и начинa на приготвяне. Обменяте информация за най-новите си козметични продукти. И всичко това само с няколко клика на мишката.

3. Кой е твоят model off duty?

Пoвечето хора биха отговорили: “Нямам идол, трябва да си себе си”. Я стига! Наистина трябва да не изневеряваме на себе си, но всички имаме някого, на когото се възхищаваме и на когото тайно искаме да приличаме. А когато говорим за мода това e Моника Белучи.

moncawants (1)

4. Как би описала своя личен стил?

“Винаги различна”.

5. За какво би похарчила много пари?

За семейството си! Няма пътешествие, сладкиш или нова рокля, на които мога да се зарадвам истински, ако не споделя тази радост с тях.

6. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

Дълго светло розово палто.

monicawants_lolita_3

7. Реален или виртуален шопинг?

Зависи! Ако знам какво търся, предпочитам да го купя от интернет. Ако просто търся вдъхновение и съм на лов за нова находка предпочитам да се разходя в мола.

8. Кой е първият ти моден пример?

Моята майка. Тя ме научи как да съчетавам цветовете и какво символизират те. От нея научих и как да подбирам тоалета според събитието и времето.

9. Задължителният артикул за всеки гардероб?

Дънки.

DHM46899_pp

10. Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

Бяла риза,черен панталон висока талия, обувки със средна височина, заострени в предния край, в комбинация с голямо бижу.

11. Какво ще открием в дамската ти чанта?

Молив за устни, тефтерче за бързи бележки, огледалце и телефон.

12. Козметичният продукт, без който не можеш?

Коректор.

DHM37780_pp2

13. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър? 

Модата ми беше само хоби. Толкова съм щастлива, че моето хоби се превърна в ежедневие!

снимки: Йордан Пачев

Калина Николова e културолог по образование и естет по призвание, тя притежава изтънчен вкус и куртоазен интерес към последните модни тенденции, определяйки модата като средство, с което всеки демонстрира индивидуалния си стил. Какъв е нейният може да откриете в блога ѝ f-gal.com.

Leave a Reply