Моден Подиум

Румяна Константинова: Истината и качеството в дизайнерската професия

By  | 

Румяна Константинова е може би едно от най-разпознаваемите имета сред българските дизайнери. Както с индивидуалния стил на своите модели, качествените материи и изработка, така и с имената на дамите от българския елит, които избират дрехите на бранда. Вече повече от 25 години Румяна Константинова работи с платове, носещи етикета на Valentino и Ungaro. Освен изящни и женствени дизайнерски облекла, марката предлага уникално изработени бижута и чанти. Елегантните силуети и удобни линии на бранда са изключително разпознаваеми и често са първият избор на някои от най-стилните дами в България.

Днес Румяна Константинова разказва пред Code Fashion за първите си модели, вдъхновенията и работата като дизайнер и любимите цветове:

Станах дизайнер, защото… Дълъг е отговорът на този въпрос. През целия си живот съм правила две неща, филми и дрехи, очевидно творчестсвото е заложено дълбоко в мен.

Първият ми модел бе провокиран от… Първата рокля, която направих беше за моя приятелка, която замина за Ню Йорк през далечната 1985г.

Вдъхновявам се от… Съчетанието на цветовете.

Известна личност, която мечтая да облека е… Не мечтая за известни личности, радвам се когато клиентите ми се чувстват по-добре в моите тоалети и придобиват по-голямо самочувствие.

Любимите ми марки и дизайнери са… Valentino и много други и смятам че, човек може да научи нещо от всеки голям дизайнер.

Първият ми клиент беше… Моя приятелка, която ме накара да започна всичко това.

В личния ми гардероб, дрехата, която най-много ми отива е… Черната рокля.

Любимият ми цвят е… Черно, горчица и лилаво.

Най-великата модна икона за мен е… Харесвам по нещо от стила на много жени, но нямам определена.

Модата в България е… Хората който не разбират от мода, просто трябва да спрат да се занимават с нея.

 

За да продължа да създавам колекции ме мотивира… Нещата, които правя са истински и качествени, ако хората прoдължават да ги оценяват това разбира се ще ме мотивира да продължавам напред.

Следваш тенденциите или ги налагаш? Съобразявам се с модните тенденции, въпреки че в днешно време е трудно да се каже кое е модерно, но залагам и на собствен стил.

Какво дава дизайнерската дреха спрямо дрехите масово производство? Качество, стил и индивидуалност.

Моят Code Fashion е… „Спрете да бъдете дизайнери на думи, а просто работете и създавайте истински и качествени неща!”

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply