20 Въпроса към...

С усмивка и обектив: Иван Ерменков пред CF

By  | 

По червената коса и светкавицата ще го познаете. Шантав и широко усмихнат, той винаги е заобиколен от звезди и щастливи хора, но често остава зад обектива. Той е Иван Ерменков. Съвсем млад, той е сред големите имена на фотографията в момента. Освен най-добрите партита, е заснел места и събития, които повечето от нас са виждали само на снимка. Неговата снимка.

За Иван Ерменков фотографията не е просто работа или професия, тя е начин на живот, любов… А освен това е най-добрият боксьор сред фотографите и най-добрият фотограф сред боксьорите, както ще разберете…

Пред обектива му са заставали Христо Стоичков, Николета Лозанова, Димитър Бербатов, Бойко Борисов, Ненчо Балабанов, Мария Силвестър, джаз примата -Камелия Тодорова, легендата на българския геатър Стоянка Мутафова, зведите на ФК Барселона – Чики Бегиристайн, Еузебио Сакристан, голмайстора на Реал Мадрид – Иван Самурано и много други. Има заснети поредици за прочутата изба  DOM PERIGNON в района Шампан, Франция. Снимал е за клубовете NIKKI BEACH (Сент Тропе, Франция и Марбея, Испания), бил е част от екипа заснел едно от най-аристократичните събития в света – White Turf на замръзналото езеро в Сейнт Мориц, Швейцария. Както и фестивала La Tomatina в Буньол, Валенсия. Той е част от екипа заснел Saint Laurent на Paris Fashion week 2016. Иван Ерменков е и официален фотограф на Sofia Fashion week 2017, Плеймейт 2016 и Плеймейт All Stars.

Днес, пред Code Fashion Иван Ерменков разказва за себе си, модата и удоволствията от живота:

1. Първото нещо, което правя сутрин е… Ако искаш да сбъднеш мечтите си, първото нещо, което трябва да направиш е да се събудиш сутрин! След което скачам и започвам да  подреждам дневните си ангажименти и задачи, НО за да ускоря процесора в главата си, задължително удрям три бързи кафета ristretto !

2. Никога не излизам от къщи без… усмивка, добро настроение, лаптоп и естествено раницата ми с фототехника.
3. Любимата дреха в гардероба ми е… Дрехите не означават нищо, докато някой не заживее в тях. Харесвам търсената еклектика, обичам да съчетавам несъчетаеми дрехи. Е, естествено, че част от любимите ми дрехи са колекцията ми от Vilebrequin, защото посегна ли към тях, очевидно е лято, очевидно се отправям към някой плаж или Beach bar или казано с две думи доброто предстои!
4. Единственото нещо, за което ще се похваля e… че трудно човек  с нещо може да ме нервира, убеден съм, че правилния ход е да останеш позитивен дори в негативна ситуация.
5. Ако трябва да опиша моя личен стил с една дума е… червен 🙂
6. Моите любими дизайнери са… На първо място естествено ще спомена Yves Saint Laurent – има токова много art в неговото черно и бяло, Oscar de la Renta – още от времето, когато облича Жаклин Кенеди, Hubert de Givenchy с аристократичният си шик и семплият стил, Brandon Maxwell, а защо не и като контрапункт на изброените до момента мои любими дизайнери да не спомена и лошото момче на английската мода Alexander McQueen.

7. Най-голямото удоволствие е… Лятна вечер, мирис на море, шумна вечеря на открито с много приятели и чаша, а защо не и бутилка добре охладено Cotes de Provence Rose … А една вечеря не прерастне ли в закуска, то каква вечеря е била ?!?

8. Най-вълнуващият човек, който някога съм срещал е… Степенуването на прилагателни не ми е силата, особено когато става дума за хора! Живота ми ме е сблъскал с изкючително интересни, както т.н. “обикновени” хора, така и с наистина много силно изявени личности от различни сфери. Ако трябва да спомена всичките, то няма да ни стигне едно денонощие, но мога да кажа, че последния от тях, с който съвсем скоро имах невероятното удоволствие да си побъбря с часове е един откровенно неклиширан човек в лицето на СТИНГ!
9. Личността, с която бих искал да се срещна е… Richard Branson, който е възрастен, но в същото време по дух е по-млад от повечето от моите връстници. Не се взима на сериозно и наистина е един добър модел за подражание как да си успешен и в същото време да живееш щастливо и както ти самият желаеш.
10. Нещо, което хора не знаят за мен е, че съм най-добрият боксьор сред фотографите и най-добрия фотограф сред боксьорите 🙂
11. Последното нещо, което търсих в Google беше… a hundred things to do before you die …
Учудих се, че за моята млада възраст съм направил една прилична част от изброените 100 неща в този challenge list.
12. Какво ми взимат „светлините на прожекторите“…  Ако трябва да отговоря с шега, то то е, че не ми взимат нищо, напротив те ми дават, защото обикновено аз съм зад тях, а те осветяват моделите, които заснемам. Но сериозно на въпроса Ви – не ми взимат нищо, земен човек съм, най-голямото богатство за един човек са неговите приятели, което означава, че съм изключително богата личност с многото приятели, които имам.
13. Поддържам форма с… бокс в залата, тенис на корта и free ride сноуборд през зимата, както и с тичане от една фотосесия на друга фотосесия!

14. Козметиката, която използвам е… Acqua di Parma.

15. Моето любимо място за пътуване… Азия.
16. Нещото, което винаги съм искал да направя e… да спя нон стоп в продължение на 72 часа на място, където телефоните са забранени със закон или няма грам обхват за тях!
17. Най-добрият житейски съвет, който съм получавал е… Правилото е най-прекият път до целта!
18. Парфюмът, който отлично ме описва е TOM FORD – Tobacco Vanille, защото се преплитат сериозната със свежата нотка!
19. Най-хубавото нещо в професията ми е Щастието и радостта са заразни, аз като фотограф запечатвам в огромния процент от работата си щастливите моменти на хората и това е нещо невероятно и зареждащо с позитивизъм.
20. Моят Code Fashion е… LESS IS MORE

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply