Козметика

Секси или зловещи: Грим за Хелоуин

By  | 

Дори и да не празнувате Хелоуин, не можете да отречете, че всяка година към края на октомври се развихря трескава погдотовка за тематичните партита.

Тикви, черни котки, паяжини и вещици дебнат от всяко кътче в града. Заведенията са украсени тематични, напитките и храната стават зловещи… Традицията датира още от времето на древните келти, които вярвали, че в деня на Хелоуин се отваря границата между света на мъртвите и живите и духовете търсят в кого да се вселят. За да се предпазят от тях, хората се дегизирали и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията.

За дамите често, това е любимия празник, ден в който могат да се превъплатят, в каквото си пожелаят, без да бъдат гледани лошо… Някои избират да се превърнат в принцеси на Дисни, любими персонажи от холивудските филми (най-често Лара Крофт или Аватар…) или така баналните секси котенца…

Други пък, решават в духа на традицията да се превърнат в нещо страховито и плашещо. Зомбита, ходещи скелети и трупове се вдигат и отиват заедно на парти в някое заведение, за да изпият няколко коктейла в нощта на Вси Светии.

Ако искате да запазите духа на традицията или пък искате да бъдете секси и да съберете погледите, ви предлагаме няколко идеи за грим, които определено говорят много за таланта на гримьорите и боди арт артистите, които са ги сътворили:

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

Leave a Reply