Лайфстайл

Световен рекорд на Гинес в България – изградиха най-голямата мозайка от бонбони

By  | 

Българско постижение влиза в „Световните рекорди на Гинес“. Впечатляващо лого, част от мозайка от над 1 милион бонбона, бе изградено в София. Проектът е реализиран от служители на Марс Инкорпорейтед България, които подреждаха мозайката за придобиване на титлата „Световен рекорд на Гинес“. Редените един по един бонбони оформиха мозаечно лого от 49,59 квадратни метра и обща площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Постижението влиза в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в категория „Най-голямо лого“.

До момента в базата на „Световните рекорди на Гинес“ като Най-голяма мозайка от бонбони M&M’s бе записано постижение от 11,5 квадратни метра, направено в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда мозайката заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Тя включва 70 980 бонбона.

Изградената в България мозайка от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s е с размери 23 на 7 метра. Съдържа 6400 бонбона на квадратен метър или общо 1 030 400 бонбона. Общото тегло на използваните бонбони надхвърли един тон. Самото лого, част от мозайката, е с дължина 12,14 метра и ширина 4,085 метра – общо 49,59 квадратни метра.

44-ма български служители на компанията подредиха мащабната мозайка за 31 часа и 17 минути, за да се присъединят към семейството на „Световните рекорди на Гинес“.

Логото бе изградено в Paradise Center в София, а целият процес бе проследен от пристигналите специално в България представители на „Световните рекорди на Гинес“.

„Постижението ви е наистина впечатляващо. Обикновено хората по света опитват да направят много по-малки мозайки, достатъчни само да бъде поставен рекорд. Но тук видях нещо много по-мащабно. Проследих подреждането на бонбоните и останах очарована от ентусиазма на хората от България, които изграждаха мозайката толкова дълги часове“, заяви Паулина Сапинска, официален съдия на „Световните рекорди на Гинес“.

„Поставянето на „Световен рекорд на Гинес“ е изключително преживяване и усещане. Щастлив съм, че най-голямата марка шоколадови бонбони в света M&M’s бе отличена с признание за „Световен рекорд на Гинес“ и българските служители на Марс Инкорпорейтед го поставихме заедно“, заяви Мартин Димитров, бранд мениджър в Марс Инкорпорейтед.

M&M’s е най-голямата марка шоколадови бонбони в света, като на българския пазар се предлага в два варианта – шоколадов и шоколад с фъстъци, еднакво любими на потребителите.

 

За Mars, Incorporated

 

Mars е семеен бизнес с над 100-годишна история, който прави разнообразни продукти и предлага услуги за хора и домашни любимци. С почти 35 милиарда долара продажби компанията е световен бизнес, който произвежда едни от най-обичаните световни марки: M&M’s, SNICKERS, TWIX, MILKY WAY, DOVE, PEDIGREE, ROYAL CANIN, WHISKAS, EXTRA, ORBIT, 5, SKITTLES, UNCLE BEN’S, MARS DRINKS и COCOAVIA. Mars също така предоставя ветеринарни здравни услуги, които включват BANFIELD Pet Hospitals.

Със седалище в Маклийн, щата Вирджиния (САЩ), Mars оперира в над 80 страни. Петте принципа на Mars – качество, отговорност, взаимност, ефективност и свобода – вдъхновяват над 85 000 работници на компанията да създават стойностни продукти за всички свои партньори и да осигуряват развитие, с което се гордеят всеки ден.

 

 

 

Моден редактор, блогър

Leave a Reply