Козметика

Трикове с грим, за да скрием умората

By  | 

Напрегната работна среда, нерви, недоспиване, прекаляване с кофеиновите напитки – сресът от ежедневието веднага проличава по кожата на лицето. Жените сме особено склонни към външни неблагоприятни влияния на организма ни и това винаги си личи.

Има няколко прости трика, които ще ни помогнат да изглеждаме безупречно, дори когато сме уморени, недоспали или подпухнали.

Започването на деня с контрастно измиване на лицето е добър старт. Редувайте топла и студена вода, това ще засили циркулацията на кръвта и ще ви придаде сияен вид.

Да потъркате лицето и шията си за кратко с кубчета лед също е полезно.

Нежно измиване със скраб е друг много добър вариант за подобряване на кръвообращението.

Дръжте тоника и околоочния си крем в хладилника, така ще имат по-голям ефект върху кожата, когато ги нанасяте сутрин.

Заменете фон дьо тена с BB крем. Неговата текстура е по-лека, плътният фон дьо тен няма да ви помогне да не изглеждате бледи или преуморени. Заложете на лек, светъл грим с лек блясък. Опушеният и тъмен грим само би подчертал уморените ви и подпухнали очи.

Изберете кафява спирала и кафяв или сив молив за очи. Отново черното изпъква излишно в дните, когато не сме с перфектна кожа и вид.

Заложете на розов руж. Правилното нанасяне, без да прекалявате, като лека руменина, ще ви даде по-сияйно излъчване.

Ако сте изморени, с тъмни кръгове под очите не избирайте ярко или тъмно червило. Направо го забравете! Гланц, с лек блясък или много нежен розов цвят са правилният избор.

И не на последно място – починете си, релаксирайте, наспете се. Винаги, когато имате нужда от почивка, намерете време да си я откраднете. Така винаги ще изглеждте добре!

 

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е филолог по образование и магистър по Журналистина и медии. Нейната страст са модата, писането и новите технологии. Редактор е и на неделното сутрешно токшоу "Дами Канят" и модното предаване "Закачалки" по Code Fashion TV.

1 Comment

  1. Pingback: Best of the week #37 – Fashion and etiquette rules, makeup tricks and more… | smileystylelady

Leave a Reply